Project Noah,s Playground, Hoop voor de toekomst!

sdc18946  Filmpje kinderen sporten op The ArkM2U01583

Het ontstaan van het project Noah,s Playground:

Henk van Dijk was in april 2015 twee weken op missietrip naar Zuid Afrika  ‘The Ark City of Refuge’ bij Captown. De eerste dag kregen we een rondleiding, aangekomen bij het opvanghuis  voor de drugs verslaafde jongeren brak mijn hart.

Tijdens de missietrip kreeg ik een droom, ik zag een kunstgras voetbalveld met verlichting, later in een gesprek met Pastor Jack werd deze droom bevestigd.

Pastor Jack vertelde dat zei al 5 jaar bidden voor een kunstgras voetbalveld met verlichting met als doel om op vrijdagavond-nacht voetbaltoernooien te organiseren voor herstel van de jongeren uit de Townships.

Het project Noah,s Playground (download Flyer_NP) gaat voor vele jongeren een hoop volle toekomst geven!

Helpt u mee, zodat de jongeren op een verantwoord veld kunnen voetballen en vrij blijven / komen van drugsverslaving, drankmisbruik, criminaliteit, armoede en uitzichtloosheid.

facebook_1430827486405img_2003

The Ark city of refuge (klik op onderstaand logo voor de website)

the-ark-new-logo

The Ark is een afgesloten terrein met gebouwen in de buurt van Kaapstad midden in een ge­bied met townships. In The Ark worden 850 mensen opgevangen en op basis van voedselbankdonaties en giften. Deze groep bestaat uit weeskin­deren, jongeren, alleenstaande mannen en vrouwen, vrouwen met kinderen en ou­deren. De gemeente Kaapstad zorgt voor de gebouwen, electriciteit, gas en water.

the-ark

Veel van deze mensen zijn slachtoffer van crimi­naliteit, armoede, geweld, verkrachting, drugs-of alcoholverslaving en zijn tussen wal en schip geraakt. In afkickprogramma’s van een half jaar worden 50 jonge mannen en 50 jonge vrouwen geholpen om van hun verslaving af te komen. Door verschillende herstelprogramma’s worden deze mensen geholpen, zodat zij en hun kinderen (de Ark heeft een school met 9 leerjaren voor kin­deren van The Ark én de omliggende Town­ships) een hoopvolle toekomst kunnen hebben.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *