Henk van Dijk

Henk van Dijk

Initiatiefnemer en Voorzitter

Mijn naam is Henk van Dijk (53 jr.) oprichter en voorzitter van Stichting the Waterfall.

In 2011 heb ik mijn leven toegewijd om Jezus te volgen en het evangelie te verkondigen d.m.v. sport bij de stichting Geloofshelden. en heb daar d.m.v. sport, liefde en aandacht levens van jongeren zien veranderen.

In 2013 had ik het verlangen om een voltijd bijbelschool te gaan volgen en melde mij als student aan bij de internationale bijbelschool “ Charis Bible College” in Naarden. De opleiding duurde twee jaar en bij de afronding van de bijbelschool kreeg ik de kans om in april 2015 twee weken op missietrip te gaan naar ‘The Ark City of Refuge’ bij Captown in Zuid-Afrika.
Ik heb daar mogen dienen onder de drugsverslaafde jonge mannen. Met de tienerjongens uit The Ark en de townships heb ik voetbalprogramma’s opgezet met als doel: samenspelen, respect en wat is het doel in je leven. Het speelveld was voor Nederlandse begrippen niet verantwoord om op te voetballen. Tijdens de missietrip kreeg ik een beeld van een kunstgras voetbalveld met verlichting die op de The Ark zou worden aangelegd en de volgende twee bijbelteksten kreeg ik in mijn gedachten: Handelingen 13:47 Want de Heer heeft ons het volgende opgedragen: “Ik heb je bestemd tot een licht voor alle volken om redding te brengen, tot aan de uiteinden van de aarde.
Romeinen 8:32 Zal hij, die zijn eigen Zoon niet heeft gespaard, maar hem omwille van ons allen heeft prijsgegeven, ons met hem niet alles schenken?
In een gesprek met pastor Jack van The Ark City of Refuge kwam het de volgende dag ter sprake. ‘Henk’, reageerde hij, ‘hier zijn we al vijf jaar voor aan het bidden’.
De plannen voor het ontwikkelingsproject Noah’s Playground zijn in beweging en wij geloven dat dit gerealiseerd gaat worden.

Wilma Dijkstra

Wilma Dijkstra

Secretaris en Penningmeester

Wilma Dijkstra 12-05-1957 secretaris Stichting the Waterfall.
Ik ben geboren in Bellville (Kaapstad) Zuid Afrika.
Managementassistent sinds 2009 bij Stimenz (brede welzijnsorganisatie op de Veluwe)
Ruime ervaring in het bedrijfsleven en het onderwijs.

Geboren in Zuid Afrika ligt mijn hart in Afrika, daar ben ik thuis.
Mijn droom is om met Gods hulp het verschil te kunnen maken.

Projectmatig en dichtbij de mensen.
The Ark City of Refuge is een opvangcentrum waar ruim 800 mensen, een plek vinden om te herstellen en te schuilen voor de harde buitenwereld waar drugs, bendes, en misbruik op de loer liggen voor de mannen en vrouwen en hun kinderen.
Met elkaar (op voedselbank basis) houden ze het centrum draaiende en kicken er jaarlijks meer dan 100 mensen af van hun verslaving.
Met succes gaan veel jonge mensen terug de maatschappij in om het verschil te maken.

In The Ark wonen veel kinderen en naar de Ark School komen naast deze eigen kinderen ook veel kinderen uit de nabij gelegen townships.
Voor deze jongelui, is het project Noah’s playground gestart, goede velden met verlichting om te sporten , te ontwikkelen en te groeien om uiteindelijk the Ark te ontgroeien en een bestaan buiten the Ark op te bouwen.